Dodaj do pomidorowej. Nigdy nie smakowała tak dobrze

Jak zrobić dobrą zupę pomidorową?
Jak zrobić dobrą zupę pomidorową?123RF/PICSEL
  • Pomidorówka to zupa, która jest doskonale znana wszystkim miłośnikom tradycyjnych receptur.
  • Jednocześnie daje bardzo szerokie pole manewru, gdy przyjdzie ochota na skosztowanie jej w nieoczywistym wydaniu.
  • Słodkie i orientalne akcenty sprawdzają się w niej znakomicie. Przygotuj prawdziwą ucztę dla podniebienia.

Pomidorówka, czyli kulinarny klasyk

Niezwykłe właściwości pomidorówINTERIA.TVInteria.tv

Jeden składnik zmienia wszystko

Co dodać do zupy pomidorowej? Wsyp garść suszonej żurawiny

Zobacz również:

    Zupa pomidorowa idealna na zimę

    Czasem jeden składnik wystarczy, by odmienić smak zupy pomidorowej
    Czasem jeden składnik wystarczy, by odmienić smak zupy pomidorowej123RF/PICSEL
    • Kawałek świeżego imbiru zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i krótko podsmaż na rozgrzanej patelni.
    • Kilka ząbków czosnku (ich liczbę dobierz na podstawie własnych upodobań) przepuść przez praskę i dorzuć do imbiru.
    • Na koniec wsyp szczyptę sproszkowanej chili i czarnego pieprzu (najlepiej świeżo mielonego).
    • Taką kompozycję połącz z zupą pomidorową. Zyska rozgrzewający i nieco orientalny charakter.
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?