Dodaj do pomidorowej. Nigdy nie smakowała tak dobrze

Jak zrobić dobrą zupę pomidorową?
Jak zrobić dobrą zupę pomidorową?123RF/PICSEL
  • Pomidorówka to zupa, która jest doskonale znana wszystkim miłośnikom tradycyjnych receptur.
  • Jednocześnie daje bardzo szerokie pole manewru, gdy przyjdzie ochota na skosztowanie jej w nieoczywistym wydaniu.
  • Słodkie i orientalne akcenty sprawdzają się w niej znakomicie. Przygotuj prawdziwą ucztę dla podniebienia.

Pomidorówka, czyli kulinarny klasyk

Niezwykłe właściwości pomidorówINTERIA.TVInteria.tv

Jeden składnik zmienia wszystko

Co dodać do zupy pomidorowej? Wsyp garść suszonej żurawiny

Zupa pomidorowa idealna na zimę

Czasem jeden składnik wystarczy, by odmienić smak zupy pomidorowej
Czasem jeden składnik wystarczy, by odmienić smak zupy pomidorowej123RF/PICSEL
  • Kawałek świeżego imbiru zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i krótko podsmaż na rozgrzanej patelni.
  • Kilka ząbków czosnku (ich liczbę dobierz na podstawie własnych upodobań) przepuść przez praskę i dorzuć do imbiru.
  • Na koniec wsyp szczyptę sproszkowanej chili i czarnego pieprzu (najlepiej świeżo mielonego).
  • Taką kompozycję połącz z zupą pomidorową. Zyska rozgrzewający i nieco orientalny charakter.
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?