Domowe brownie
Miłośnicy czekolady będą zachwyceni!

Składniki
- 3 tabliczki gorzkiej czekolady
- 15 dag masła
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- 3 łyżki kakao
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mleka
- 6 jajek
Sposób przygotowania
1. Połamaną czekoladę, masło i mleko rozpuść w kąpieli wodnej. Lekko przestudź. Jajka z cukrem ubij na jasną i puszystą masę. Dodaj do niej przesianą mąkę, kakao. Krótko wymieszaj za pomocą szpatułki. Wlewaj stopniowo ciepłą masę czekoladową i połącz za pomocą rózgi kuchennej. Piecz w temp. 160°C przez 50 minut. 2. Czekoladę rozpuść ze śmietaną w kąpieli wodnej. Przestudź. Polej nią brownie. Podawaj z gałką lodów.