Domowe hot-dogi
Składniki na 4 porcje. Czas: około 15 minut.

Składniki
- 4 bułki do hot-dogów
- 4 parówki
- 4 liście sałaty
- 2 pomidory
- 1/2 szklanki tartego sera żółtego
- 4 łyżki prażonej cebulki
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki keczupu
Bułki rozłożyć, np. wsadzając w środek wykałaczkę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170ºC na 2-3 minuty (muszą się jedynie podgrzać, a nie podpiec).Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na plastry. Majonez wymieszać z keczupem. Parówki ugotować, trzymać w cieple.
Bułki posmarować w środku sosem, oprószyć cebulką, serem, rozłożyć sałatę i plastry pomidorów, na koniec włożyć parówkę, bułkę złożyć, włożyć do pieca na minutę przed podaniem.