Reklama

Reklama

Domowe masło z orzechami

Masło orzechowe – każdy z nas zna ten smak z dzieciństwa, ale Domowe masło z orzechami to będzie absolutny hit śniadaniowy waszych najbliższych dni.

Składniki

  • Śmietanka 42% 200g (np. „Piątnica”) 3 szt.
  • orzeszki ziemne 100g (można użyć innych orzechów)
  • miód płynny 2 łyżki

Sposób przygotowania

Schłodzone śmietanki wlać do miski i ubijać je mikserem, aż do momentu wytrącenia się masła. Odcedzać na sicie wyłożonym gazą i odcisnąć maślankę. Gotowe masło opłukać w zimnej wodzie i wstawić do lodówki.Orzeszki ziemne zmielić w młynku do kawy, aż do momentu wytrącenia się oleju. Tak przygotowaną masę orzechową dodać do masła razem z miodem i dokładnie wymieszać, aż do uzyskania jednolitej masy. 


Smacznego! 

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje