Domowe nuggetsy

Domowy fast food ma przewagę nad tym kupowanym "na mieście" - niewątpliwie jest zdrowszy i smaczniejszy.

Chrupiąca panierka i delikatne mięso - połączenie doskonałe?
Chrupiąca panierka i delikatne mięso - połączenie doskonałe?123RF/PICSEL

1. Pierś z kurczaka oczyszczamy, osuszamy, kroimy na niewielkie kawałki, posypujemy solą i pieprzem.

2. Płatki kruszymy w opakowaniu lub przekładamy do wysokiego naczynia i bardzo lekko blendujemy (powinny być rozdrobnione, ale nie sproszkowane).

3. Jajko, mleko, mąkę i przyprawy łączymy w osobnej miseczce, aż powstanie jednolita masa.

4. Kawałki kurczaka zanurzamy w powstałej masie pilnując, by pokryły się nią równomiernie. Następnie panierujemy je w płatkach kukurydzianych i na koniec skrapiamy lekko oliwą.

5. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, umieszczamy na niej nuggetsy, zapiekamy ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas