Reklama

Reklama

Domowe Rafaello

Pyszne kokosowe kuleczki, którym nikt się nie oprze!

Składniki

  • 1 tabliczka białej czekolady
  • 50 g masła
  • 20 g cukru pudru
  • 1 szkl. wiórków kokosowych do masy
  • ok. 20 obranych migdałów
  • 1/2 szkl. wiórków kokosowych do obtoczenia kulek

Sposób przygotowania

Czekoladę połamać na małe kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.

W misce utrzeć masło z cukrem pudrem. Do powstałej masy dodawać powoli rozpuszczoną czekoladę, cały czas miksując. Na koniec wsypać do masy niepełną szklankę wiurków kokosowe i wymieszać wszystko yżką. 

Reklama

Masę wstawić na około 30 minut do lodówki.

Ze stężałej masy formować kuleczki, umieszczając w środku każdej po jednym migdale. 

Obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Tak przygotowane kulki jeszcze raz schłodzić w lodówce przez około 2 godz.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje