Reklama

Reklama

Domowy hot dog ze śląskim akcentem

Przygotuj go samodzielnie w domowym zaciszu.

Składniki

  • 4 podłużne bułki do hot dogów
  • paczka kiełbasek wieprzowo-drobiowych – np. Bergerki marki Berger
  • kilka liści sałaty
  • 1 czerwona papryka
  • 2 ogórki (świeże bądź kiszone)
  • 2 pomidory

Sposób przygotowania

Bułki rozciąć wzdłuż i podpiec w piekarniku, aż się zarumienią. Z kiełbasek usunąć  osłonki, a następnie je ugotować bądź delikatnie podsmażyć na grillowej patelni. Pomidory i ogórki pokroić w plasterki, a paprykę w słupki. Bułkę wyłożyć sałatą i pokrojonymi warzywami, na wierzchu umieścić kiełbaskę.

Rada: Do zdrowej wersji hot dogów dla najmłodszych najlepiej użyć kiełbasek o jak największej zawartości mięsa, bez dodatku glutaminianu sodu oraz świeżych sezonowych warzyw. Dla smaku hot dogi można polać samodzielnie przygotowanym keczupem, na bazie świeżych pomidorów.

Reklama

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy