Reklama

Reklama

Domowy hot dog ze śląskim akcentem

Przygotuj go samodzielnie w domowym zaciszu.

Składniki

  • 4 podłużne bułki do hot dogów
  • paczka kiełbasek wieprzowo-drobiowych – np. Bergerki marki Berger
  • kilka liści sałaty
  • 1 czerwona papryka
  • 2 ogórki (świeże bądź kiszone)
  • 2 pomidory

Sposób przygotowania

Bułki rozciąć wzdłuż i podpiec w piekarniku, aż się zarumienią. Z kiełbasek usunąć  osłonki, a następnie je ugotować bądź delikatnie podsmażyć na grillowej patelni. Pomidory i ogórki pokroić w plasterki, a paprykę w słupki. Bułkę wyłożyć sałatą i pokrojonymi warzywami, na wierzchu umieścić kiełbaskę.

Reklama

Rada: Do zdrowej wersji hot dogów dla najmłodszych najlepiej użyć kiełbasek o jak największej zawartości mięsa, bez dodatku glutaminianu sodu oraz świeżych sezonowych warzyw. Dla smaku hot dogi można polać samodzielnie przygotowanym keczupem, na bazie świeżych pomidorów.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje