Domowy keczup

Aby był zdrowy i smakowity należy przygotować go samodzielnie. Zdaniem tych, którzy próbowali - domowy keczup jest bez porównania smaczniejszy od gotowych wyrobów z buteleczek.

Domowy keczup pasuje m.in. do pizzy, jajek i mięs
Domowy keczup pasuje m.in. do pizzy, jajek i mięsINTERIA.PL

1. Cebulę drobno siekamy, ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. W rondelku lub na średniej patelni smażymy na oleju cebulę (do momentu zeszklenia). Pod koniec smażenia dodajemy zmiażdżony czosnek.

2. Do podsmażonej cebuli i czosnku dokładamy koncentrat pomidorowy, mieszamy go i dolewamy powoli półtorej szklanki zimnej wody. Gdy sos się zagotuje, wsypujemy wszystkie przyprawy. Ponownie zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, studzimy. Powstały sos można zblendować, jeśli lubimy jednolitą konsystencję (bez wyczuwalnej cebuli).

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas