Domowy makaron

Aktualizacja

Domowy makaron jest prostszy, niż nam się wydaje. Przygotowanie tego dodatku do zup i innych potraw daje ogromną satysfakcję i każdy fan kucharzenia powinien spróbować tego choć raz. Domowy makaron smakuje nieziemsko.

Domowy makaron robiony ręcznie
Domowy makaron robiony ręcznie123RF/PICSEL

Domowy makaron - przygotowanie

1. Przesiej mąkę w kopczyk w pojemnej misce. Na środek wbij jajko, dodaj łyżeczkę masła i szczyptę soli.

2. Zagniataj ciasto, stopniowo dosypując mąki, aby miało twardą, nieco "papierową" teksturę.

3. Rozwałkuj na płasko, zwiń w rulon i krój nożem na dowolnej grubości paseczki. Wrzuć do wrzątku na około 3 minuty.

4. Podawaj z gorącym rosołem lub ulubioną zupą.

Domowego makaronu możesz dodać do jednej z tych zup:

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Kisz z łososiem i brokułamiPolsat
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas