Reklama

Reklama

Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa jest jedną z najpopularniejszych i najbardziej lubianych zup na naszych stołach. Najczęściej przygotowuje się ją z ugotowanego dzień wcześniej rosołu. Zupa pomidorowa cieszy się zawsze uznaniem, ze względu na swoje walory smakowe i łatwość przygotowania.

Składniki

  • 1 litr rosołu
  • 1 szklanka passaty pomidorowej
  • 150 ml śmietany
  • 60 g ryżu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • natka pietruszki do podania

Zupa pomidorowa - przygotowanie

1. Rosół podgrzać, dodać ryż i gotować 15-20 minut aż ryż zmięknie, dodać passatę lub przecier pomidorowy, zagotować.

2. W niewielkiej ilości zupy rozprowadzić śmietanę, dodać do garnka, dokładnie zamieszać, przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Jeśli zupa jest zbyt kwaśna dodać odrobinę cukru.

3. Podawać posypaną świeżą natką pietruszki.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zupa krem z marchewki

Domowy rosół

Reklama

Toskańska zupa pomidorowa

Zobacz również:


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje