Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa jest jedną z najpopularniejszych i najbardziej lubianych zup na naszych stołach. Najczęściej przygotowuje się ją z ugotowanego dzień wcześniej rosołu. Zupa pomidorowa cieszy się zawsze uznaniem, ze względu na swoje walory smakowe i łatwość przygotowania.

Zupa pomidorowa, czyli drugie życie rosołu
Zupa pomidorowa, czyli drugie życie rosołuINTERIA.PL

Zupa pomidorowa - przygotowanie

1. Rosół podgrzać, dodać ryż i gotować 15-20 minut aż ryż zmięknie, dodać passatę lub przecier pomidorowy, zagotować.

2. W niewielkiej ilości zupy rozprowadzić śmietanę, dodać do garnka, dokładnie zamieszać, przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Jeśli zupa jest zbyt kwaśna dodać odrobinę cukru.

3. Podawać posypaną świeżą natką pietruszki.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz również:

Szybka i tania zupa pomidorowaInteria Kulinaria
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas