Dorsz pieczony z pomidorkami i koprem włoskim

Dorsz z pomidorkami
Dorsz z pomidorkami123RF/PICSEL

Składniki

  • koper włoski
  • pokrojony w plastry (można zamienić go na pora)
  • 250 g pomidorków cherry
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 szklanki miąższu czerstwej bułki bardzo drobno pokrojonego
  • łyżka natki pietruszki, posiekanej
  • łyżka koperku, posiekanego (plus kilka gałązek do dekoracji)
  • łyżka startego sera typu parmezan
  • drobno starta skórka z całej cytryny
  • 600 g filetu z dorsza (lub innej chudej ryby, np. mintaja, pstrąga)

Sposób przygotowania

Przepis na dorsza z topinamburemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?