Dorsz pieczony z pomidorkami i koprem włoskim

Pełnowartościowe danie obiadowe.

Dorsz z pomidorkami
Dorsz z pomidorkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. 

2. Ułóż w naczyniu żaroodpornym pokrojony koper i pomidorki. Skrop je oliwą. Wstaw do piekarnika i piecz 10-12 minut. 

3. W małej misce wymieszaj pokrojony miąższ bułki z natką pietruszki, koperkiem, parmezanem i skórką cytrynową. 

4. Rybę podziel na cztery porcje. Rozłóż ziołową posypkę na wierzchu ryby, lekko ją dociskając. Umieść filety na podpieczonych plasterkach kopru włoskiego, obok pomidorków. Wstaw naczynie ponownie do piekarnika i piecz 12 minut, aż ryba będzie upieczona, a posypka zrumieniona. 

5. Podaj w naczyniu, w którym ryba się piekła, posypaną gałązkami koperku, z bagietką.

Przepis na dorsza z topinamburemInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas