Drobiowe szaszłyki
Dla tych, którzy lubią białe mięso.
Szaszłyki drobiowe123RF/PICSEL
Składniki
- 60 dag piersi indyka lub kurczaka
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- łyżeczka słodkiej papryki
- pół łyżeczki ostrej papryki
- pół łyżeczki kurkumy
- pół łyżeczki curry
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1 Pierś umyj, podziel na cząstki. Jogurt z przyprawami wymieszaj, połącz z kawałkami indyka, dobrze wymieszaj, aż wszystkie kawałki pokryją się marynatą. Nabijaj mięso na patyczki, smaż na patelni grillowej lub piecz na grillu, aż mięso się zrumieni.
2 Szaszłyki podawaj z lekką sałatką z pomidorami i oliwą z oliwek lub sosem czosnkowym (majonez, jogurt, czosnek, koper, sól i pieprz).