Drożdżowe

Z brzoskwiniami smakuje wspaniale!

Wygląda pięknie!
Wygląda pięknie! 123RF/PICSEL

Drożdże rozkruszyć, wrzucić do miski. Dodać cały cukier, oliwę, jajka, cukier waniliowy, mleko i mąkę. Składników nie należy mieszać! 

Miskę odstawić na cztery godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę. Blachę posmarować tłuszczem, następnie wyłożyć na nią ciasto. 

Brzoskwinie umyć, nie obierać. Owoce pokroić w plastry, ułożyć na cieście. Można posypać je cynamonem i cukrem.

Ciasto piec ok. 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC. Przed poddaniem i pokrojeniem ciasto dobrze wystudzić. 

Szybki i tani placek drożdżowy ze śliwkamiInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas