Eintopf z boczkiem

Jeśli wolisz mniej kaloryczne dania, boczek możesz zastąpić szynką.

Składniki:

  • por (biała część)
  • 300 g wędzonego boczku
  • pętko kiełbasy
  • 1 kg ziemniaków,
  • olej do smażenia
  • litr bulionu,
  • tymianek
  • sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie:

1. Boczek pokrój w cienkie plastry, kiełbasę w plasterki. Pora pokrój w plasterki. Na rozgrzany olej wrzuć najpierw boczek, następnie kiełbasę, a po chwili pora i podduś razem.

2. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do boczku. Wszystko zalej bulionem i duś przez ok. 30 min. Dopraw solą, pieprzem, tymiankiem

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje