Eklerki z kremem i lukrem
Deser, któremu ciężko się oprzeć!

Składniki
- eklerki
- pół kostki masła
- szklanka mąki pszennej
- 4 jajka
- szklanka wody
- krem
- budyń śmietankowy
- 3 szklanki mleka
- 4 łyżki kawy rozpuszczalnej
- lukier
- szklanka cukru pudru
- łyżka kawy rozpuszczalnej
Sposób przygotowania
1. Zagotuj wodę z masłem, wsyp mąkę, mieszaj. Wystudź, dodawaj jajka, miksując. Ciasto przełóż do worka cukierniczego. Na blachę wyłożoną papierem wyciskaj eklery. Piecz 20 minut w temp. 200°C. Wystudź i przekrój. 2. Budyń i kawę rozpuść w kubku mleka, resztę mleka zagotuj i wlej do niego zawartość kubka. Gotuj chwilę aż zgęstnieje,wystudź. Eklerki przełóż kremem. W kilku łyżkach wrzątku rozpuść kawę i rozetrzyj cukier puder. Ciastka polej lukrem.