Eklery z budyniowym nadzieniem

Eklerki z polewą czekoladową
Eklerki z polewą czekoladową123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto

  • 3/4 szkl. mąki pszennej
  • 60 ml oleju
  • 3 jajka
  • sól

- krem

  • 1 budyń czekoladowy
  • 1 szkl. mleka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 5 dag czekolady deserowej
  • 1/4 szkl. śmietany kremówki
  • 1 laska wanilii

- polewa

  • 10 dag czekolady gorzkiej
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 30% pokrojone owoce goji
18 sztuk

Sposób przygotowania

Szarlotka w szklance - błyskawiczny przepis na deserInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?