Ekspresowe muffiny śniadaniowe

Masz dość zwykłej jajecznicy? Oto nasz pomysł na urozmaicenie poranka!

Smaczne i sycące
Smaczne i sycące123RF/PICSEL

A gdyby tak, zamiast jajecznicy, przygotować warzywno - jajeczne muffiny? Nic prostszego!

Potrzebujesz: szklankę liści szpinaku, 4 pomidory koktajlowe, 4 jajka, sól, pieprz, 6 foremek na muffiny.

Dodatki do muffinów możesz oczywiście modyfikować, komponując swój ulubiony zestaw.

Pomidorki pokrój na połówki, szpinak sparz, jajka wybij do miseczki i dopraw solą i pieprzem.

W foremkach umieść warzywa, zalej je jajkami, a następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. Celcjusza.

Piecz 10 minut, podawaj gorące!

Pralinki kokosoweInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas