Eskalopki w panierce z orzechów włoskich z imbirowymi morelami
Wyjątkowa kolacja dla dwojga.

Składniki:
- 30 dag cielęciny z udźca, - 4 łyżki siekanych orzechów włoskich, - 1 jajko, - 1 łyżka mąki, - 10 dag suszonych moreli, - 1 mały kawałek świeżego imbiru, - 50 ml białego wytrawnego wina, - sól, pieprz, - 1 łyżka masła, - olej do smażenia
Przygotowanie:
Morele pokroić w paski i zalać winem. Cielęcinę pokroić na kotleciki, posolić, lekko oprószyć pieprzem. Panierować w kolejności: mąka, jajko, siekane orzechy. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Imbir pokroić na plasterki i uprażyć go na rozgrzanym maśle, dodać morele z winem, zagrzać. Usmażone mięso podawać na morelach. Czas przygotowania 45 min. Przepis na 2 osoby.