Jemy codziennie. Naukowcy odkryli, że ogromnie zwiększa ryzyko cukrzycy

Spożywanie niektórych produktów może znacznie zwiększać ryzyko cukrzycy. Wbrew pozorom nie chodzi o słodycze
Spożywanie niektórych produktów może znacznie zwiększać ryzyko cukrzycy. Wbrew pozorom nie chodzi o słodycze123RF/PICSEL

Jedzenie mięsa a rozwój cukrzycy typu 2. - badania naukowców

Zobacz również:

Te osoby powinny unikać mięsa

Dlaczego czerwone mięso może zwiększać ryzyko cukrzycy typu 2.?

Na diecie niskosodowej zrezygnuj z wędlin, konserw mięsnych, słonych przekąsek i produktów cukierniczych
Wędliny i czerwone mięso mogą znacznie zwiększać ryzyko cukrzycy typu 2.123RF/PICSEL

Jak uchronić się przed cukrzycą?

Zobacz również:

Weronika Błaszczyk: Tak cukier rujnuje zdrowieINTERIA.PL