Fantazyjna rolada
Teraz jest najlepsza okazja by ją upiec!
Sposób przygotowania
1. Blachę (25 x 38 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Ubij jajka. Wymieszaj je z cukrem, cynamonem i dynią. Osobno połącz mąkę z sodą, dodaj do masy z dynią. Rozłóż na blasze. Piecz 15-25 min w 180°C. Wyjmij z piekarnika, ostudź. Następnie wyjmij ciasto z blachy, połóż na czystej bawełnianej ściereczce. Zwiń je z nią tak, by znalazła się w środku.
2. Wymieszaj masło z serkiem, cukrem i aromatem waniliowym. Kiedy ciasto ostygnie, rozwiń je i rozsmaruj na nim serek. Zroluj (już bez ściereczki). Posyp posiekanymi orzechami i słonecznikiem, zawiń w folię spożywczą i przechowuj w lodówce do czasu podania.