Reklama

Reklama

Fantazyjna rolada

Teraz jest najlepsza okazja by ją upiec!

Składniki

  • 3 jajka
  • 200 g cukru
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 165 g purée z dyni
  • 100 g mąki
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 łyżki masła
  • 220 g serka śmietank.
  • 120 g cukru pudru
  • aromat waniliowy
  • orzeszki, pestki słonecznika

Sposób przygotowania

1. Blachę (25 x 38 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Ubij jajka. Wymieszaj je z cukrem, cynamonem i dynią. Osobno połącz mąkę z sodą, dodaj do masy z dynią. Rozłóż na blasze. Piecz 15-25 min w 180°C. Wyjmij z piekarnika, ostudź. Następnie wyjmij ciasto z blachy, połóż na czystej bawełnianej ściereczce. Zwiń je z nią tak, by znalazła się w środku. 

2. Wymieszaj masło z serkiem, cukrem i aromatem waniliowym. Kiedy ciasto ostygnie, rozwiń je i rozsmaruj na nim serek. Zroluj (już bez ściereczki). Posyp posiekanymi orzechami i słonecznikiem, zawiń w folię spożywczą i przechowuj w lodówce do czasu podania. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje