Farsze w jarskiej wersji
Sezonowe warzywa, z nadzieniem bez dodatku mięsa. będą pyszne i pożywne!
Orzechowy z fetą:
2 cukinie lub bakłażany przetnij wzdłuż. Miąższ wykrój, posiekaj, podsmaż na 2 łyżkach oliwy. Dodaj obrany i posiekany czosnek oraz cebulę. Przestudź.
Wymieszaj z jajkiem, 5 łyżkami posiekanych włoskich orzechów, 10 dag fety i pociętą drobno kajzerką. Przypraw na pikantnie solą oraz pieprzem. Nałóż do łupinek. Zapiekaj 30 minut w temperaturze 190 st.
Tuńczykowy z kukurydzą:
Osącz 2 puszki tuńczyka i puszkę kukurydzy. Połącz składniki, dodaj 10 dag startego żółtego sera i 2 łyżki posiekanej natki. Przypraw. Farszem napełnij pomidory albo paprykę.