Farsze w jarskiej wersji

Sezonowe warzywa, z nadzieniem bez dodatku mięsa. będą pyszne i pożywne!

Nadziewany bakłażan
Nadziewany bakłażan123RF/PICSEL

Orzechowy z fetą:

2 cukinie lub bakłażany przetnij wzdłuż. Miąższ wykrój, posiekaj, podsmaż na 2 łyżkach oliwy. Dodaj obrany i posiekany czosnek oraz cebulę. Przestudź.

Wymieszaj z jajkiem, 5 łyżkami posiekanych włoskich orzechów, 10 dag fety i pociętą drobno kajzerką. Przypraw na pikantnie solą oraz pieprzem. Nałóż do łupinek. Zapiekaj 30 minut w temperaturze 190 st.

Tuńczykowy z kukurydzą:

Osącz 2 puszki tuńczyka i puszkę kukurydzy. Połącz składniki, dodaj 10 dag startego żółtego sera i 2 łyżki posiekanej natki. Przypraw. Farszem napełnij pomidory albo paprykę.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas