Reklama

Reklama

Faszerowana papryka

Faszerowana papryka to wyśmienity pomysł na obiad dla całej rodziny. To pyszne, lekkie danie, które najlepiej podawać jest bez dodatków. Faszerowana papryka według naszego przepisu z pewnością ci się spodoba!

Składniki

  • 3 łyżki oliwy
  • 3 papryki
  • 150 g pieczarek
  • 1 łyżka pietruszki
  • 50 g ryżu
  • 3 cebule
  • 50 g sera feta
  • 30 g mozzarelli
  • sól, pieprz

Faszerowana papryka - przygotowanie

  1. Paprykę przekroić i oczyścić, pieczarki pokroić na plasterki, cebulkę posiekać, mozzarellę pokroić w kostkę, ugotować ryż.

2.  Pieczarki podsmażyć na oliwie, doprawić do smaku solą i pieprzem.

3. Ugotowany ryż wymieszać z podsmażonymi pieczarkami, pietruszką, cebulką i mozzarellą, doprawić do smaku solą i pieprzem.

4. Powstałym farszem nadziać papryki, zapiekać w naczyniu żaroodpornym w 180 stopniach przez 30 minut (papryka powinna pozostać lekko twarda).

5. Przed podaniem posypać pokruszonym serem feta.

Poznaj też nasze inne propozycje:

Reklama

Cukinie faszerowane

Faszerowane jajka

Faszerowane ziemniaki

Zobacz też:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Papryka faszerowana

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje