Faszerowana papryka
Faszerowana papryka to wyśmienity pomysł na obiad dla całej rodziny. To pyszne, lekkie danie, które najlepiej podawać jest bez dodatków. Faszerowana papryka według naszego przepisu z pewnością ci się spodoba!
Faszerowana papryka - przygotowanie
1. Paprykę przekroić i oczyścić, pieczarki pokroić na plasterki, cebulkę posiekać, mozzarellę pokroić w kostkę, ugotować ryż.
2. Pieczarki podsmażyć na oliwie, doprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Ugotowany ryż wymieszać z podsmażonymi pieczarkami, pietruszką, cebulką i mozzarellą, doprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Powstałym farszem nadziać papryki, zapiekać w naczyniu żaroodpornym w 180 stopniach przez 30 minut (papryka powinna pozostać lekko twarda).
5. Przed podaniem posypać pokruszonym serem feta.
Poznaj też nasze inne propozycje:
Zobacz też: