Faszerowana papryka

Faszerowana papryka to wyśmienity pomysł na obiad dla całej rodziny. To pyszne, lekkie danie, które najlepiej podawać jest bez dodatków. Faszerowana papryka według naszego przepisu z pewnością ci się spodoba!

Faszerowana papryka wygląda super i jest łatwa w przygotowaniu
Faszerowana papryka wygląda super i jest łatwa w przygotowaniuINTERIA.PL

Faszerowana papryka - przygotowanie

1. Paprykę przekroić i oczyścić, pieczarki pokroić na plasterki, cebulkę posiekać, mozzarellę pokroić w kostkę, ugotować ryż.

2.  Pieczarki podsmażyć na oliwie, doprawić do smaku solą i pieprzem.

3. Ugotowany ryż wymieszać z podsmażonymi pieczarkami, pietruszką, cebulką i mozzarellą, doprawić do smaku solą i pieprzem.

4. Powstałym farszem nadziać papryki, zapiekać w naczyniu żaroodpornym w 180 stopniach przez 30 minut (papryka powinna pozostać lekko twarda).

5. Przed podaniem posypać pokruszonym serem feta.

Poznaj też nasze inne propozycje:

Zobacz też:

Przepis na faszerowaną paprykęInteria Kulinaria