Filet z kurczaka w sosie estragonowo-śmietanowym z karmelizowanym marchewkami
Idealne na romantyczną kolację.
Przygotowanie:
2. Na drugiej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i obsmażać marchewki (w całości) przez ok 2 minuty. Posypać cukrem, pozwolić, aby się skarmelizował a następnie wlać 75 ml wody i ocet. Zagotować i gotować 6-8 minut na średnim ogniu. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
3. Mięso zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę, wlać bulion i śmietanę. Gotować ok. 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać bazę do sosów i gotować jeszcze 1 minutę.
3. Z estragonu oberwać listki, pokroić i dodać do sosu. Mięso z sosem i marchewki nakładać na talerze, dekorować estragonem.