Finger Food – czas na karnawałowe przekąski!

Pasta jajeczna
Pasta jajeczna123RF/PICSEL

Pasta serowo-jajeczna

Składniki

  • 3 jajka
  • 100 g Goudy pełnotłustej np. Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Olecku (certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT)
  • 2-3 łyżeczki majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypiorek
  • sól

Sposób przygotowania

Gałki jaglane
Gałki jaglane123RF/PICSEL

Smażone gałki jaglane z serem

Składniki

  • 300 g kaszy jaglanej
  • 2 łyżki masła
  • 100 g sera Salami np. Serenada Spółdzielczej Mleczarni Spomlek (certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT)
  • sól - bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • kwaśna śmietana

Sposób przygotowania

Krakersy z pastą twarogową
Krakersy z pastą twarogową123RF/PICSEL

Pasta twarogowa na bazie oleju lnianego

Składniki

  • 2-3 łyżki Oleju lnianego np. OLEJOWY RAJ tłoczonego na zimno niefiltrowanego firmy Kamila Zubrycka OLEJOWY RAJ (certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT)
  • 125 g twarogu 0%
  • 2-3 łyżki jogurtu, maślanki lub kefiru 0%
  • opcjonalnie: miód, cynamon, czosnek lub inne przyprawy

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?