Reklama

Reklama

Finger Food – czas na karnawałowe przekąski!

Karnawałowe menu nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych. W tym okresie najlepiej sprawdzą się przekąski typu finger food, czyli przysmaki do ręki, na jeden kęs. Wymagają minimum nakładu pracy, a każdy z pewnością będzie zadowolony. Co więc sprawdzi się na karnawałowym stole?

Pasta serowo-jajeczna

Składniki

  • 3 jajka
  • 100 g Goudy pełnotłustej np. Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Olecku (certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT)
  • 2-3 łyżeczki majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypiorek
  • sól

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i siekamy widelcem na drobne kawałki. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i mieszamy z posiekanymi jajkami. Następnie dodajemy majonez, przetarty przez praskę czosnek (lub czosnek granulowany), drobno posiekany szczypiorek i solimy całość. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, przekładamy pastę do zamykanego pojemnika i wstawiamy na kilka minut do lodówki, aby smaki się połączyły. Pastą smarujemy kanapki, które możemy udekorować posiekanym szczypiorkiem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje