Fit sałatka z soczewicy, papryki, pomidorów i marchwi z dodatkiem oleju rzepakowego

Konrad Gaca, ekspert ds. leczenia otyłości, przedstawia zdrowe pomysły na pyszne posiłki, które nie zaszkodzą naszej figurze. W sam raz na majówkowy piknik!

Sałatka z soczewicy
Sałatka z soczewicymateriały prasowe

Sposób przygotowania

Soczewicę gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Paprykę kroimy w drobną kostkę,marchew ścieramy na dużych oczkach, pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skóry,usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Cebulki szatkujemy. Wszystko wrzucamy do miski,dodajemy olej, oregano, pieprz i dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy poszatkowaną pietruszką.

Sałatka capreseInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas