Reklama

Reklama

Fit sałatka z soczewicy, papryki, pomidorów i marchwi z dodatkiem oleju rzepakowego

Konrad Gaca, ekspert ds. leczenia otyłości, przedstawia zdrowe pomysły na pyszne posiłki, które nie zaszkodzą naszej figurze. W sam raz na majówkowy piknik!

Składniki

  • soczewica czerwona, 70 g
  • pomidory, 2 szt.
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • papryka żółta, 1 szt.
  • marchew, 1 szt.
  • cebula dymka, 2 szt.
  • natka pietruszki, szczypta
  • olej rzepakowy, 1 łyżka
  • oregano, szczypta

Sposób przygotowania

Soczewicę gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Paprykę kroimy w drobną kostkę,marchew ścieramy na dużych oczkach, pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skóry,usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Cebulki szatkujemy. Wszystko wrzucamy do miski,dodajemy olej, oregano, pieprz i dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy poszatkowaną pietruszką.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje