Flądra w cydrze

Aktualizacja

Flądra w cydrze to szybkie, efektowne i zdrowe danie. Flądra inspirowaną kuchnią francuską urzeka lekkością i aromatem. Flądra w cydrze to nietypowa propozycja, która może ci się bardzo spodobać!

Flądra w cydrze wygląda apetycznie i taka właśnie jest!
Flądra w cydrze wygląda apetycznie i taka właśnie jest! 123RF/PICSEL

Flądra w cydrze - przygotowanie

Ryby wsadź do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.

Posyp grubo siekanym bukietem ziół, zalej cydrem, oprósz solą i pieprzem. Dodaj bułkę tartą i piecz 10 minut w 180 stopniach.

Następnie zalej śmietaną, podpiekaj jeszcze 5 minut. Podawaj polane sosem, udekoruj ziołami. 

Sprawdź też inne przepisy na dania z ryb:

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Sernik z ziemniakamiPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas