Reklama

Reklama

Flądra w cydrze

Flądra w cydrze to szybkie, efektowne i zdrowe danie. Flądra inspirowaną kuchnią francuską urzeka lekkością i aromatem. Flądra w cydrze to nietypowa propozycja, która może ci się bardzo spodobać!

Czas przyrządzenia: 30 minut

Składniki

  • 3-4 flądry bez skóry
  • masło
  • 2 szklanki cydru lub białe wino z sokiem jabłkowym
  • bułka tarta
  • 2 szklanki śmietany 30 procentowej
  • świeża natka pietruszki, pęczek mięty, estragon

Flądra w cydrze - przygotowanie

Ryby wsadź do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.

Posyp grubo siekanym bukietem ziół, zalej cydrem, oprósz solą i pieprzem. Dodaj bułkę tartą i piecz 10 minut w 180 stopniach.

Następnie zalej śmietaną, podpiekaj jeszcze 5 minut. Podawaj polane sosem, udekoruj ziołami. 

Sprawdź też inne przepisy na dania z ryb:

Curry z rybą

Ryba z sosem cytrynowym

Reklama

Kotlety z ryby i ziemniaków

Zobacz także:





INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: flądra | Flądra w cydrze | dania z ryb | dania obiadowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy