Francuska rolada z tuńczykiem

Wytrawna przekąska na bazie gotowych składników. Mrożone ciasto francuskie i puszka tuńczyka sprawdzą się idealnie.

Ciasto francuskie z tuńczykiem i gotowanym jajem
Ciasto francuskie z tuńczykiem i gotowanym jajem123RF/PICSEL

Ciasto rozmrażamy w temperaturze pokojowej i rozwałkowujemy na stolnicy.

Jaja i cebulkę kroimy na drobno, tuńczyka odsączamy z zalewy. Dodajemy kilka łyżek śmietany i mieszamy. Tak przygotowany farsz doprawiamy solą i pieprzem. Łyżką nakładamy centymetrową warstwę na rozwałkowane ciasto.

Zwijamy w roladkę, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Zapiekamy kwadrans.

***

Zobacz także:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

"Ewa gotuje": Polędwiczki z rusztuPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas