Reklama

Reklama

Francuska rolada z tuńczykiem

Wytrawna przekąska na bazie gotowych składników. Mrożone ciasto francuskie i puszka tuńczyka sprawdzą się idealnie.

Składniki

  • mrożone ciasto francuskie
  • 2 puszki tuńczyka
  • 6 jaj na twardo
  • zielona cebulka
  • śmietana
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Ciasto rozmrażamy w temperaturze pokojowej i rozwałkowujemy na stolnicy. 

Jaja i cebulkę kroimy na drobno, tuńczyka odsączamy z zalewy. Dodajemy kilka łyżek śmietany i mieszamy. Tak przygotowany farsz doprawiamy solą i pieprzem. Łyżką nakładamy centymetrową warstwę na rozwałkowane ciasto.

Zwijamy w roladkę, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Zapiekamy kwadrans.

***

Zobacz także:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

Reklama

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: tuńczyk

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy