Francuskie ciasteczka z makiem

Doskonałe do herbaty.

Składniki:

Reklama

- opakowanie ciasta francuskiego mrożonego,

- puszka 40 dag gotowej masy makowej,

- 1 żółtko,

- łyżka mleka,

- 1 białko,

- cukier puder

Przygotowanie:

Ciasto rozmrozić. Prostokąty pokroić na kwadraty. Białko ubić na sztywno wymieszać z masą makową. Na środku każdego kwadracika ułożyć po porcji masy makowej. Wokół masy posmarować ciasto żółtkiem roztrzepanym z mlekiem. Połowę ciastek złożyć na pół, formując rożki (posmarować je żółtkiem). Wszystkie ciastka wstawić do piekarnika 200 st. C na około 20 min. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Dowiedz się więcej na temat: kuchnia francuska | ciastka | ciasto francuskie

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje