Francuskie ciasteczka z makiem

Doskonałe do herbaty.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- opakowanie ciasta francuskiego mrożonego,

- puszka 40 dag gotowej masy makowej,

- 1 żółtko,

- łyżka mleka,

- 1 białko,

- cukier puder

Przygotowanie:

Ciasto rozmrozić. Prostokąty pokroić na kwadraty. Białko ubić na sztywno wymieszać z masą makową. Na środku każdego kwadracika ułożyć po porcji masy makowej. Wokół masy posmarować ciasto żółtkiem roztrzepanym z mlekiem. Połowę ciastek złożyć na pół, formując rożki (posmarować je żółtkiem). Wszystkie ciastka wstawić do piekarnika 200 st. C na około 20 min. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas