Francuskie przysmaki z chrupiącymi orzechami
Idealny lunch do pracy.

Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 duży brokuł
- 1 cebula
- Garść młodych liści buraka
- 4 plasterki szynki parmeńskiej
- 200 ml śmietanki do sosów
- 5 g Orzechów włoskich np. Chandler Bakalland
- Sól
- Kilka ziarenek kolorowego pieprzu
- Szczypta czerwonej papryki
Sposób przygotowania
Ciasto francuskie wykładamy na blacie i kropimy na 4 równe części. Następnie formujemy z niego kwadratowe sakiewki. Gotowe sakiewki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 5 minut. Na patelni podsmażamy cebule z liśćmi buraka i brokułem. Na koniec dodajemy do wszystkich składników śmietankę. Gotową masę przekładamy do podpieczonych sakiewek. Całość przyprawiamy. Na wierzch układamy szynkę parmeńską i brokuły. Posypujemy orzechami włoskimi i pieczemy w 120 stopniach przez ok. 10 - 15 minut.