Reklama

Reklama

Francuskie przysmaki z chrupiącymi orzechami

Idealny lunch do pracy.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 duży brokuł
  • 1 cebula
  • Garść młodych liści buraka
  • 4 plasterki szynki parmeńskiej
  • 200 ml śmietanki do sosów
  • 5 g Orzechów włoskich np. Chandler Bakalland
  • Sól
  • Kilka ziarenek kolorowego pieprzu
  • Szczypta czerwonej papryki

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie wykładamy na blacie i kropimy na 4 równe części. Następnie formujemy z niego kwadratowe sakiewki. Gotowe sakiewki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 5 minut. Na patelni podsmażamy cebule z liśćmi buraka i brokułem. Na koniec dodajemy do wszystkich składników śmietankę. Gotową masę przekładamy do podpieczonych sakiewek. Całość przyprawiamy. Na wierzch układamy szynkę parmeńską i brokuły. Posypujemy orzechami włoskimi i pieczemy w 120 stopniach przez ok. 10 - 15 minut. 

INTERIA/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje