Reklama

Reklama

Frittata ze szpinakiem i fetą

Pyszna i sycąca. Idealna na śniadanie.

Składniki

  • 5 jajek
  • 2 łyżki mleka
  • 2 garści świeżych liści szpinaku
  • 100 g sera feta
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pół czerwonej cebuli
  • 1 mała papryczka chilli (opcjonalnie)
  • listki świeżej bazylii

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st C i przygotuj patelnię którą można wstawić do piekarnika.

Reklama

Rozbij jajka, dodaj do nich mleko i dopraw je solą, pieprzem i odrobiną ostrej papryki.

Na patelni podsmaż krótko czosnek na oliwie, dodaj szpinak i podgrzewaj do czasu aż zmięknie. Następnie wlej na patelnię masę jajeczną, dodaj pokruszoną fetę i lekko wymieszaj.

Podsmażaj na kuchence przez 4 minut, a następnie wstaw patelnię z frittatą do rozgrzanego piekarnika i piecz ją przez około 10 minut.

W tym czasie posiekaj czerwoną cebulę i chilli. 

Po wyjęciu frittaty wyłóż na nią cebulę, posyp listkami świeżej bazylii i podawaj od razu.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje