Frittata ze szpinakiem i fetą

Pyszna i sycąca. Idealna na śniadanie.

Fritatta ze szpinakiem
Fritatta ze szpinakiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st C i przygotuj patelnię którą można wstawić do piekarnika.

Rozbij jajka, dodaj do nich mleko i dopraw je solą, pieprzem i odrobiną ostrej papryki.

Na patelni podsmaż krótko czosnek na oliwie, dodaj szpinak i podgrzewaj do czasu aż zmięknie. Następnie wlej na patelnię masę jajeczną, dodaj pokruszoną fetę i lekko wymieszaj.

Podsmażaj na kuchence przez 4 minut, a następnie wstaw patelnię z frittatą do rozgrzanego piekarnika i piecz ją przez około 10 minut.

W tym czasie posiekaj czerwoną cebulę i chilli.

Po wyjęciu frittaty wyłóż na nią cebulę, posyp listkami świeżej bazylii i podawaj od razu.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas