Frytki z warzyw korzeniowych z curry

Frytki kocha niemal każdy! Dzięki łatwości przygotowania, chrupiącej i aromatycznej skórce oraz miękkiemu środkowi, przekąska w szybki sposób potwierdza sentencję, iż piękno tkwi w prostocie.

Frytki warzywne
Frytki warzywnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

1. Piekarnik nagrzewamy do 190 st. C.

2. Warzywa dokładnie myjemy pod bieżącą wodą.

3. Umyte warzywa dokładnie kroimy w paski w kształcie frytek, przekładamy do dużej miski. Wlewamy oliwę, doprawiamy curry, kuminem, solą i pieprzem. Całość mieszamy.

3. Frytki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozprowadzamy równomiernie.

4. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 20-25 minut lub do momentu, gdy w środku będą miękkie, a z zewnątrz zarumienione.

5. Doprawiamy solą morską, posypujemy natką pietruszki i podajemy z sosem. Smacznego!

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas