Składniki: - 0,5 kg. dojrzałych brzoskwiń, - 15 dag białego sera mielonego, - 2 łyżki mielonego maku, - 200 ml. śmietanki 30 %, - 1 galaretka brzoskwiniowa, - 1 kieliszek amaretto, - 1 łyżka cukru pudru, - 1 śmietan fix Przygotowanie: Jedną brzoskwinię zostawić do dekoracji, resztę sparzyć we wrzątku i obrać ze skóry. 1 brzoskwinię pokroić w kosteczkę, resztę zmiksować. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wymieszać z puree i pokrojonymi brzoskwiniami. Do pucharków wlać połowę musu brzoskwiniowego i wstawić do lodówki aby zastygł. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fixem, połączyć delikatnie z serem, amaretto i makiem, wyłożyć połowę do pucharków, przykryć zastygającą galaretką brzoskwiniową. Po schłodzeniu dekorować pozostałym kremem makowym i brzoskwinią. Czas przygotowania: 1 h. 30 min. Przepis na 7 osób.