Reklama

Reklama

Galaretka z cydru

Prosty przepis na nietypowy, orzeźwiający deser.

Składniki:

  • 1 butelka cydru np. Green Mill
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 1 laska cynamonu
  • 2 - 3 łyżki żelatyny
  • 1/2 jabłka pokrojonego w kostki

Przygotowanie:

1. Cydr mocno podgrzewamy razem z cukrem i laską cynamonu. Nie dopuszczamy do zagotowania płynu. Zdejmujemy z ognia.

Reklama

2. Do gorącego cydru dodajemy żelatynę i mieszamy tak, żeby się rozpuściła.

3. Po lekkim ostygnięciu przelewamy cydr do docelowego naczynia, dodajemy pokrojone w słupki kawałki jabłek i czekamy aż galaretka stężeje.

INTERIA.PL/Informacja prasowa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje