Reklama

Reklama

Galette - klasyczny francuski deser

Delikatne, kruche ciasto, które skrywa w sobie soczyste nadzienie - zwykle owocowe. Przyrządza się je w parę chwil - to znakomity sposób na przygotowywanie prostego deseru, który świetnie sprawdzi się w awaryjnych sytuacjach - gdy goście są już na progu naszego domu! Wilgotne, delikatne ciasto i mocno owocowe, słodkie nadzienie - oto nasz szybki przepis na galette.

Składniki

  • 230 g mąki
  • 50 g cukru pudru
  • szczypta soli
  • 125 g masła
  • łyżka śmietany
  • 500 g truskawek
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • łyżka mąki ziemniaczanej

Jak je ze sobą połączyć? Instrukcja jest naprawdę prosta:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: Galette | kuchnia francuska | desery z owocami

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy