Gęsie udka w porzeczkach
Tym daniem zaskoczysz gości!

Składniki
- 2 gęsie udka
- 15 dag mrożonych czarnych porzeczek
- 1 cebulka
- 2 plasterki wędzonego boczku
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
1. Udka umyj i osusz. Natrzyj czosnkiem i solą, posmaruj olejem, przełóż do brytfanki. Przykryj i piecz 15 minut w 190 st. C, a gdy już wytopi się tłuszcz, zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz 35-40 minut.
2. Cebulkę obierz, posiekaj. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż, wrzuć porzeczki, cebulkę, majeranek, dopraw pieprzem. Duś 10 minut. Polej udka.