Gęsie udka w porzeczkach

Tym daniem zaskoczysz gości!

Udka z porzeczkami
Udka z porzeczkami123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 gęsie udka
  • 15 dag mrożonych czarnych porzeczek
  • 1 cebulka
  • 2 plasterki wędzonego boczku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Udka umyj i osusz. Natrzyj czosnkiem i solą, posmaruj olejem, przełóż do brytfanki. Przykryj i piecz 15 minut w 190 st. C, a gdy już wytopi się tłuszcz, zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz 35-40 minut. 

2. Cebulkę obierz, posiekaj. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż, wrzuć porzeczki, cebulkę, majeranek, dopraw pieprzem. Duś 10 minut. Polej udka.

Zmysłowe smaki: Kacze udka z brzoskwiniamiInteria.tv
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?