Gęsina nigdy nie będzie fast foodem!

Polską gęsinę kocha cała Europa!
Polską gęsinę kocha cała Europa! 123RF/PICSEL

Na świętego Marcina lepsza gęś niźli zwierzyna

Polski towar eksportowy

W zwolnionym tempie

Przepis na żołądki gęsie a’la Strogonoff z pęczakiem

Składniki:

  • 800 g żołądków gęsich
  • 120 g cebuli pokrojonej w piórka
  • 200 g podgrzybków świeżych
  • 200 g papryki czerwonej
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 120 ml sosu pieczeniowego
  • 50 ml kwaśnej śmietany
  • 120 g ogórków konserwowych
  • 1500 g pęczaku
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?