Reklama

Reklama

Gnocchi z chorizo miodową musztardą

To wyjątkowe danie smakuje jak w najlepszej restauracji. Sekretem są idealnie dobrane składniki!

Składniki dla: 2 osób

Składniki

  • ser żółty w plastrach np. Hochland Maasdamer 4 plastry
  • gnocchi 200 g
  • kiełbasa chorizo 120 g
  • cebula 1/2 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • pomidory 100 g
  • musztarda miodowa 2 łyżki
  • śmietana 18% 100 ml
  • oliwa
  • pestki słonecznika 5 g
  • pestki dyni 5 g
  • sól, pieprz
  • papryka wędzona

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie ok. 2 minuty, dodajemy paprykę wędzoną, sól, pieprz, czosnek pocięty w plasterki i kiełbasę chorizo, również pociętą w plasterki. Po upływie ok. 3 minut, dodajemy musztardę i połówki pomidorów, podlewamy śmietaną i gotujemy przez kolejne 3 minuty. 

Gnocchi gotujemy 4 minuty w osolonej wodzie, odcedzamy i przekładamy do sosu. Trzy plasterki sera  kroimy w kostkę, dodajemy do sosu, a 1 plasterek kroimy w paski i dekorujemy nim potrawę ułożoną na talerzu. Pestki prażymy na suchej patelni i posypujemy 

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje