Gnocchi z chorizo miodową musztardą
To wyjątkowe danie smakuje jak w najlepszej restauracji. Sekretem są idealnie dobrane składniki!

Składniki
- ser żółty w plastrach np. Hochland Maasdamer 4 plastry
- gnocchi 200 g
- kiełbasa chorizo 120 g
- cebula 1/2 szt
- czosnek 1 ząbek
- pomidory 100 g
- musztarda miodowa 2 łyżki
- śmietana 18% 100 ml
- oliwa
- pestki słonecznika 5 g
- pestki dyni 5 g
- sól, pieprz
- papryka wędzona
2 osób
Sposób przygotowania
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie ok. 2 minuty, dodajemy paprykę wędzoną, sól, pieprz, czosnek pocięty w plasterki i kiełbasę chorizo, również pociętą w plasterki. Po upływie ok. 3 minut, dodajemy musztardę i połówki pomidorów, podlewamy śmietaną i gotujemy przez kolejne 3 minuty. Gnocchi gotujemy 4 minuty w osolonej wodzie, odcedzamy i przekładamy do sosu. Trzy plasterki sera kroimy w kostkę, dodajemy do sosu, a 1 plasterek kroimy w paski i dekorujemy nim potrawę ułożoną na talerzu. Pestki prażymy na suchej patelni i posypujemy