Gołąbki bez zawijania

Proste w przygotowaniu, a jakie smaczne!

Gołąbki z sosem
Gołąbki z sosem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Kapustę rozdrobnić w melakserze. Wrzucić do wrzątku i po zagotowaniu odcedzić, ostudzić.

Cebulę zetrzeć na tarce. Mięso wymieszać z cebulą, kapustą, jajkami i surowym ryżem, doprawić solą oraz pieprzem. Uformować , następnie kotlety i krótko obsmażyć na patelni. Układać w naczyniu żaroodpornym z zachowaniem odstępów.

Przecier pomidorowy rozcieńczyć bulionem, wymieszać z 1 łyżką ziół prowansalskich. Doprawić cukrem, papryką w proszku, solą i pieprzem, wymieszać ze śmietanką, zagotować.

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Kotlety zalać gorącym sosem pomidorowym. Piec bez przykrycia przez ok. 1 godzinę.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas