Reklama

Reklama

Gołąbki z kapusty włoskiej

Bardzo smaczne!

Czas przyrządzenia: około godziny
Składniki dla: 4 osób

Składniki - gołąbki

  • kapusta włoska
  • 40 dag niepalonej kaszy gryczanej
  • 2 cebule
  • 20 dag wątróbki wieprzowej
  • olej
  • sól
  • pieprz

Składniki - sos

  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • łyżka śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Liście kapusty sparz. Kaszę gotuj 5 minut. Cebulę i wątróbkę drobno pokrój, podsmaż. Dopraw. Wątróbkę wymieszaj z kaszą, układaj na liściach kapusty, zwiń i zwiąż. 

2. Garnek wyłóż liśćmi kapusty, układaj gołąbki, zalej wodą i zagotuj. Dodaj koncentrat pomidorowy, przykryj liśćmi, gotuj godzinę na małym ogniu. Wyjmij gołąbki, wlej zahartowaną sosem śmietanę, wsyp przyprawy. Gołąbki przed podaniem polej sosem. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy