Gołąbki z kapusty włoskiej

Bardzo smaczne!

Gołąbki
Gołąbki123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Liście kapusty sparz. Kaszę gotuj 5 minut. Cebulę i wątróbkę drobno pokrój, podsmaż. Dopraw. Wątróbkę wymieszaj z kaszą, układaj na liściach kapusty, zwiń i zwiąż. 

2. Garnek wyłóż liśćmi kapusty, układaj gołąbki, zalej wodą i zagotuj. Dodaj koncentrat pomidorowy, przykryj liśćmi, gotuj godzinę na małym ogniu. Wyjmij gołąbki, wlej zahartowaną sosem śmietanę, wsyp przyprawy. Gołąbki przed podaniem polej sosem.

Zmysłowe smaki: Gołąbki z młodej kapustyInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas