Gołąbki z kaszą jaglaną

Kasza jaglana nadaje potrawie delikatność
Kasza jaglana nadaje potrawie delikatnośćINTERIA.PL

Składniki

  • 1/2 kg mielonej piersi indyka lub kurczaka - mięso najlepiej zmielić w domu
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1/2 szklanki ryżu basmati lub zwykłego
  • 2 główki kapusty
  • 4 ząbki czosnku
  • Sos pomidorowy:
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • 1 cebula, najlepiej czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • świeży koperek
  • pieprz, sól, 2 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy, bazylia
  • olej lub inny tłuszcz do smażenia
4
Zmysłowe smaki: Gołąbki z młodej kapustyZmysłowe smakiInteria.tv
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?