Gołąbki z łososiem

Takie gołąbki w wersji lux będą doskonale smakować z ryżem na sypko. I z kieliszkiem białego wytrawnego wina.

Zupełnie inne od klasycznych
Zupełnie inne od klasycznych123RF/PICSEL

Przygotowanie

Połowę ryby zemleć, dodać białko i połowę śmietany, doprawić. Resztę ryby pokroić w kawałki.

Kapustę sparzyć, zdjąć 8 liści. Rozsmarować na nich masę rybną, położyć na to łodygi szczypioru i kawałki ryby, zrolować. Zawinąć w folię aluminiową, włożyć do rondla z wrzątkiem, gotować 30 minut.

Podawać z sosem: mieszając zasmażyć masło z mąką, dodać bulion, chrzan, śmietanę, krewetki, gotować 5 min, doprawić. Posypać koperkiem.

Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas