Reklama

Reklama

Gołąbki z mięsem

Jedz kapustę na zdrowie!

Składniki:

  • średnia główka kapusty
  • 50 dag mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
  • pół szklanki kaszy perłowej
  • jajko
  • cebula
  • 2 łyżki oleju
  • pół żółtej papryki
  • 2 łyżki masła
  • pół łyżeczki lubczyku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Z główki kapusty zdejmij wierzchnie liście, gotuj kilka minut. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij na oleju. Kaszę gotuj 7 minut, odcedź. Mięso, jajko, kaszę, cebulę, lubczyk, sól i pieprz wymieszaj, by powstała zwarta masa.

Reklama

2 Na każdy liść kapusty kładź farsz, złóż boki do środka. W garnku ułóż kilka liści, na nich układaj gołąbki, przykryj kolejnymi liśćmi, zalej wrzątkiem, gotuj 40 minut.

3. Posyp usmażoną papryką.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje