Gołąbki z ziemniakami i kaszą gryczaną

Gołąbki z ziemniakami i kaszą gryczaną
Gołąbki z ziemniakami i kaszą gryczanąmateriały prasowe

Składniki

  • 1 duża główka kapusty
  • 1 kg ziemniaków
  • 200 g kaszy gryczanej palonej
  • 4 średnie białe cebule
  • 2 czerstwe kajzerki
  • 300 ml mleka (do namoczenia bułek)
  • 50 g dobrego smalcu
  • 1 łyżeczka soli
  • podlaski pieprz ziołowy
  • 500 ml bulionu

- sos

  • 2–3 średnie białe cebule
  • 200 ml śmietanki słodkiej 18%
  • 50 g dobrego smalcu
  • sól, pieprz czarny
„Ziemniak” Joanny Jakubiuk
„Ziemniak” Joanny Jakubiukmateriały prasowe
Zmysłowe smaki: Gołąbki z młodej kapustyZmysłowe smakiInteria.tv
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?