Gorąca czekolada na sześć sposobów

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Ze śmietaną, masłem orzechowym i plasterkami bananów

  • 50 g bitej śmietany
  • 250 ml gorącej czekolady
  • Pół banana w plasterkach
  • Łyżka masła orzechowego
 
 123RF/PICSEL

Z chili, cynamonem i rumem

  •  Pół drobno pokrojonej papryczki chili
  • Pół łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki rumu
  • 250 ml gorącej czekolady
 
 123RF/PICSEL

Z miętą kardamonem i skórką pomarańczową

  • Posiekane listki mięty
  • Skórka starta z połowy pomarańczy
  • Szczypta kardamonu
  • 250 ml gorącej czekolady
 
 123RF/PICSEL

Z wanilią gałką muszkatołową i marshallowami

  • ½ laski wanilii
  • 250 ml gorącej czekolady
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • 15 g małych pianek marshallow
 
 123RF/PICSEL

Kokosowo-karmelowa

  • 3-4 łyżki mleka kokosowego
  • 1 łyżka syropu karmelowego
  • 250 ml gorącej czekolady
  • 1-2 łyżki wiórków kokosowych
 
 123RF/PICSEL

Z likierem jajecznym, espresso i orzechowym karmelem

  • 2 łyżki ajerkoniaku
  • 2 cl gorącego espresso
  • 250 ml gorącej czekolady
  • 2 łyżeczki pokruszonego karmelu z orzechami
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?