Grenadier w sosie koperkowym

Doskonały z ziemniakami i gotowanymi warzywami.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 2 filety z grenadiera,
- 3 łyżki masła,
- 1 cytryna,
- 1 łyżka mąki,
- sól, pieprz,
- sos: 1 szkl. wywaru warzywnego,
- sok z 0.5 cytryny,
- sól, pieprz,
- 0.5 szkl. słodkiej śmietany,
- 1 pęczek siekanego kopru,
- 2 łyżki masła,
- 1 łyżka mąki pszennej

Przygotowanie:

Grenadiera rozmrozić, umyć, przyprawić, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 0.5 h. do lodówki. Po tym czasie obtoczyć rybę lekko w mące i usmażyć ją na maśle po 5 min. z każdej strony. Odstawić na 10 min. do nagrzanego do180 stopni C piekarnika. Z patelni zlać tłuszcz i zalać ją wywarem oraz śmietaną, dodać przyprawy , sok z cytryny. Zagęścić sos masłem i mąką. Rybę podawać z sosem, ziemniakami i gotowanymi warzywami.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas