Grillowane kanapeczki z pesto
Pyszna przekąska z grilla.

Składniki na 6 porcji:
- słoik marynowanej papryki (650 ml),- papryczka chilli,- cebula,- 120 ml oliwy z oliwek,- 2 łyżki octu balsamicznego,- sól,- 1-2 ząbki czosnku,- pęczek bazylii,- 2 łyżki startego parmezanu,- pieprz,- 2 bagietki
Przygotowanie:
Na czerwone pesto: Paprykę odsączyć. Z chilli usunąć gniazdo nasienne i posiekać, cebulę obrać i posiekać. Przygotowane składniki zmiksować z 4 łyżkami oleju i octu. Na zielone pesto: Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Bazylię umyć, grubo posiekać. Zmiksować: czosnek, bazylię, parmezan, 80 ml oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Bagietkę pokroić na kromeczki, smarować pesto. Na rozgrzanym grillu opiekać z obu stron.
Czas przygotowania 45 minut Jedna porcja zawiera 1840 kJ/439 kcal Przepis na 6 porcji