Grillowane plastry sera we wstążkach cukinii z grillowaną kiełbasą
Obieraczką do warzyw wycinamy wstążki z cukinii i wkładamy je na 2-3 min. do gorącej wody.
Składniki dla 4 osób:
- ser np. Hochland Na Gorąco! z pomidorami i ziołami 8 plasterków
- cukinia duża 1 szt.
- kiełbasa 4 szt.
- miód 10 g
- musztarda 10 g
- olej 30 g
- gałązki rozmarynu 8 szt.
- słodka papryka wędzona
Sposób przygotowania:
Obieraczką do warzyw wycinamy wstążki z cukinii i wkładamy je na 2-3 min. do gorącej wody, a następnie hartujemy w zimnej wodzie. Wstążkami cukinii owijamy plastry sera. Z musztardy, oleju i miodu robimy glazurę, którą smarujemy cukinię, następnie rumienimy na grillu. Kiełbasę nacinamy wzdłuż, na kształt grzebienia. Wzdłuż kiełbaski wbijamy gałązki rozmarynu i posypujemy wędzoną papryką, tak przygotowaną kiełbasę grillujemy. Na gotowe kiełbaski układamy plaster sera Hochland Na Gorąco! owinięty w cukinie w miodowo - musztardowej glazurze. Ser możemy zapiec również na cukinii.
Przepis przygotował Marcin Budynek - kreator smaku, założyciel oraz właściciel Akademii Kulinarnej.