Grillowane szaszłyki z serem Halloumi i suszonym mango
Lekko i smacznie

Składniki
- 250 g sera Halloumi
- 6 większych pomidorków koktajlowych
- 1 czerwona cebula
- Świeży rozmaryn
- 2 łyżki oliwy
- 70 g Mango Bakalland
- Szczypta chilli
- Sól i pieprz do smaku
6 osób
Sposób przygotowania
Ser kroimy na większe kostki, cebulę w plasterki. Następnie na patyczki do szaszłyków nadziewamy wszystkie składniki. Gotowe szaszłyki skrapiamy oliwą, przyprawioną solą, pierzem i odrobiną chili, a także roztartymi w dłoniach świeżymi listkami rozmarynu. Tak przygotowane szaszłyki grillujemy przez ok. 6 minut, aż wszystkie składniki delikatnie się przyrumienią. Szaszłyki możemy przygotować również piekąc wszystkie składniki w piekarniku z termoobiegiem przez ok. 10 minut.