Grillowane ziemniaki z majerankiem
Aromatyczne ziemniaczki z grilla.
Składniki dla 4 osób:
- 4 duże ziemniaki,
- 1 pęczek majeranku,
- olej do smarowania,
- kminek,
- 2 opakowanie (125 g) czosnkowego Cr`eme fraîche (lub dip czosnkowy),
- majeranek do dekoracji
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać. Pokroić wzdłuż na grube plastry. Majeranek umyć, oberwać listki. Ziemniaki posmarować olejem i posypać listkami majeranku i kminkiem. Grillować około 10 minut Podawać z czosnkowym Cr`eme fraîche i udekorowane gałązkami majeranku Czas przygotowania 20 minut Jedna porcja zawiera 1340 kJ/320 kcal
Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!