Grillowanie w stylu wege

Burger z buraka z szybkimi letnimi piklami
Burger z buraka z szybkimi letnimi piklami123RF/PICSEL

Burger z buraka z szybkimi letnimi piklami, ziołowym majonezem i grillowanym pomidorem

Składniki

- podstawowe:

  • 4 burgery z burakami, np. Go Vege
  • 4 okrągłe bułki, np. burgerowe lub wiejskie
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 duży pomidor
  • 6 łyżek majonezu, np. Go Vege
  • kilka gałązek natki, koperku i szczypiorku
  • 3 ogórki gruntowe
  • 1 kalarepa
  • 1 marchewka

- zaprawa do szybkich pikli:

  • 2 ziela angielskie
  • 2 listki laurowe
  • 1 goździk
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka soli
  • 100 ml octu jabłkowego
  • 300 ml wody

Sposób przygotowania:

Gyros tofu w tortilli
Gyros tofu w tortilli 123RF/PICSEL

Gyros tofu w tortilli z marynowanym grillowanym tofu, falafelem, kukurydzą, warzywami i wegańskim sosem tzatzyki

Składniki

  • 4 pszenne tortille
  • 2 opakowania naturalnie wędzonego tofu, np. Go Vege
  • 1 opakowanie Falafel, np. Go Vege
  • sos czosnkowy, np. Go Vege
  • 2 ogórki gruntowe
  • 3 gałązki koperku
  • 1 opakowanie mix sałat, np. z rukolą
  • 1 pomidor
  • 2 czerwona cebula
  • 2 kolby kukurydzy
  • 5 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżeczki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ¼ łyżeczki: cynamonu, suszonego czosnku, papryki, suszonego oregano i kuminu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?